Ния, 11 А

        04/03/2021

 

Да завоюваш челна позиция е безспорно голям успех, но да съумееш да я запазиш и отстояваш във времето, и то при дистанционна форма на обучение, си е истинско постижение.

 

Трета поредна година ученичката от ПГИИ “Проф. Н. Райнов” се явява на олимпиада по Италиански език и се представя повече от достойно. 

Тя споделя, че форматът на този изпит не съответства на никой от познатите й работни форми, но за нея е предизвикателство да преодолява притеснението си и да чака класирането. Ученичката разказва, че не само семейството, но и съучениците й се вълнуват заедно с нея, което я прави по-отговорна за резултата и увеличава залога. 

Амбициите на единадесетокласничката са да продължи да се развива в сферата на художественото творчество, а както всички изкушени са запознати, един от езиците на класическото изкуство безспорно е италианският.  Девойката мечтае да следва на Ботуша, но извън собствените си желания и планове, тя съветва всички да се стремят да участват в колкото е възможно повече състезания, олимпиади, изпити, изложби и други подобни формати, за да преодолеят тревожността си и да калят състезателния си дух. Ния твърди, че именно, като се съизмерва с връстниците си, младият човек развива способността да представя и заявява себе си, да вярва в моженията и да гради самочувствието си.

 

Екипът от учители и ученици на ПГИИ ”Проф. Николай Райнов” желае успех на Ния Иванова от 11А клас, и със затаен дъх очаква все по-високи резултати и достижения от своите възпитаници.

 

 

"Наша гордост и радост" - статия от 27/03/2020