Всеки който желае да получи от чудесния комплект благотворителни коледни картички изработени от учениците, може да ги закупи от централния офис на Столичната организация на БЧК, находящ се на бул. "Джеймс Баучер" 76 /близо до хотел Маринела/.

Работно време от 9:00 до 16:00 ч.

Телефони за връзка и поръчка:
0888 273 065 г-жа Спаска Тасева /зам. директор/,
0887 425 636 г-жа Росица Иванова /гл. счетоводител/

Този, който желае да направи покупка е необходимо да помоли охраната или служителят на пропуска да го свържат със Столичната организация на БЧК. Картичките ще бъдат донесени на същото място. Издава се фактура и касов бон по необходимост. Цената на една картичка е 1.00 лв.

Средствата от благотворителните картички са предназначени за топъл обяд на нуждаещи се деца през зимните месеци.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОЛЕДНИ КАРТИЧКИ 2021/2022 г.

02/12/2021

 

Под мотото “Заедно за хуманността” възпитаниците на ПГИИ и тази година застанаха зад кампанията на БЧК и дариха своите коледни картички, подавайки ръка на хората в нужда.

 

А какво е нуждата?! Тя е не само проявление на материален недостиг или недоимък. Тя е житейска или емоционална безизходица, чувство за изолираност и самота. Усещане за неуютност и неприетост.

И всичко това се стопява като току що паднал сняг от рождественското чувство, от благодатта на празника и силата на споделената топлина, еднакво важна и за даващия, и за получаващия.

Наистина има тайнство в подготовката на картичките, в изработването и разпространението им. 

 

И тази година, за пореден път децата от ПГИИ “ Проф. Николай Райнов”(Адриана Цветкова, 11 кл. и Никола Герчев, 9.; Ванеса Александрова, 11 клас и Виктор Илиев, 12.; Ралица Сотирова и Майя-Андрея Христова от 10 клас) протягат ръка, сърце и талант, за да се случи ЧУДОТО.

 

Вижте картичките отблизо в PDF файла >

В ситуация на дистанциране, заключване и ограничаване на общуването детските рисунки повече от всякога ще стоплят сърцата на получателите, а и на подателите, които чрез тях ще се докоснат до своите близки, роднини, приятели, бизнес партньори, връстници...

За поредна година картичките, изработени от учениците на Профилираната гимназия за изобразителни изкуства, тръгват по света, за да разнесат едни от най-важните вести - добротата сближава, а празникът е споделена топлина.

 

Екипът на ПГИИ “Проф. Николай Райнов” пожелава на своите възпитаници, приятели и последователи, на своите партньори и на всички хора по света Светли и благословени рождественски празници!

 

 

Хубави рисунки за коледните картички, направиха и други ученици, част от които може да видите в галерията ни