ИЗЛОЖБА В АККК СЕРДИКА

        21/03/2022

 

  В началото на астрономическата пролет, на Световния ден на поезията 21.03.2022 г. в Античен културно-комуникационен комплекс Сердика, пл. Независимост 1, зала 2 се откри Изложба на ученици от ПГИИ “Проф. Николай Райнов” 9 клас - Ателиета Графика с худ. ръководител Гергана Иванова; Живопис с худ. ръководител Стефан Янев; Графичен дизайн с худ. ръководител Светла Дечева; Компютърна графика с худ. ръководител Григор Григоров.

 Това е първото публично участие на деветокласниците от гимназията. Със свежата непринуденост на детския талант и творческите експерименти на младите художници стартира поредицата представителни изяви на училището, обединени под надслова “30 години ПГИИ “Проф. Николай Райнов” - вчера, днес, утре”. 

 

Всяка изложба е стъпка напред, отворена врата към светая светих на вдъхновението. Тя отразява не само най-добрите постижения, но и етапите в израстването на младите творци. В този смисъл експозицията може да бъде възприемана като одързостяване, осмеляване, порастване. 

 

  На тържественото откриване освен авторите и техните преподаватели присъства и най-критичната публика - приятелите, съучениците, родителите, а и силно заинтригуваните им по-малки братя и сестри. Напълно спонтанно се отзоваха и бивши възпитаници на гимназията, заинтригувани граждани и впечатлени от свежестта на младежката енергия минувачи. 

 

 ПГИИ сърдечно благодари на РИМ София за любезното домакинство, топлото посрещане, подадената ръка и ползотворното сътрудничество. Експозицията може да бъде разгледана до 02.04.2022 г. 

 

 Последвайте ни тук за следващи събития!!