БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА
ОТ КОЛЕДНИ КАРТИЧКИ НА ПГИИ „ПРОФЕСОР НИКОЛАЙ РАЙНОВ“
И СТОЛИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ
НА БЧК

07 ДЕКЕМВРИ 2018

-

На 07.12.2018 г. , в навечерието на коледните празници, в сградата на Българския Червен кръст беше открита изложба „Благотворителни коледни картички”, организирана от Столичната организация на БЧК и Профилирана гимназия по изобразително изкуство „Професор Николай Райнов”- София. На  изложбата бяха показани картички, рисувани от ученици на гимназията и дарявани на СО на БЧК за отпечатване и разпространение с благотворителна цел. В продължение на 18 годишното партньорство по проект „Коледа е за всички – заедно за хуманността” са отпечатани стотици картички.  На откриването присъстваха учениците–автори на коледните картички 2018 г., техни учители и директорът на гимназията г-н Руслан Драгостинов. Гости на събитието бяха акад. Христо Григоров – Председател на БЧК,

д-р София Стоименова - Генерален директор на БЧК, Зам. генералните директори на БЧК д-р Сл. Джамбазова, д-р Н. Тодоровска, г-жа В. Каменова, директори на Дирекции, служители в Секретариата на СС на БЧК.

            С топли думи на благодарност към училището и неговите талантливи ученици  и удовлетворение от устойчивостта  и значимостта на тази инициатива изложбата откри проф. Здравко Маринов – председател на СО на БЧК. Поздравления получиха учениците, ръководството на училището и СО на БЧК от акад. Григоров, д-р Стоименова и д-р Джамбазова. Директорът на СО на БЧК Петранка Недялкова изрази задоволството си от успешното дългогодишно партньорство  с ПГИИ ”Проф. Николай  Райнов”, което в годините е осигурило над 150 хиляди лева за благотворителните каузи на СО на БЧК.

Най- развълнувани бяха учениците – автори на коледните картички от 2018 г., които получиха много топли поздравления за таланта и съпричастността им към хуманната дейност на БЧК.

Профилираната гимназия за изобразителни изкуства „Професор Николай Райнов“  възпитава учениците си безвъзмездно да даряват времето и усилията си, за да помагат на нуждаещите се.  Този принцип на доброволчеството се е превърнал в кауза за учениците и учителите в гимназията.