А това е отличието от 2019 година,
когато Ния се класира на III място
на Национален
кръг на олимпиадата
по италиански език.

 

 

 

 

   Наша гордост и радост

        27/03/2020

 

За втора поредна година ученичката Ния Иванова от 10 а клас представи достойно гимназията, завоювайки призови позиции на олимпиадата по Италиански език. На Общински - първо, на Областен кръг - второ място.

В очите на преподавателите си Ния е сериозно и мотивирано момиче. Високо отговорна и възприемчива тя работи отлично не само в часовете по чужди езици. Стриктна, сериозна и всеотдайна с подчертан афинитет към изкуството Ния се старае във всичко. Обича не само Италианския език, но и останалите учебни предмети. Благодарение на класната си, преподавател по Математика - г-жа Божилова, която определя като своя “основна опора”, Ния вече не се плаши дори от Царицата на науките. Десетокласничката живо се интересува от Графичен дизайн и вижда в тази област перспективи за бъдещото си развитие, но е любопитна и отворена към всичко останало.

Решавайки след 7. клас да продължи образованието си в ПГИИ “ Проф. Н. Райнов”, Ния е повече от удовлетворена от избора си.


Тя споделя, че е открила в гимназията не само плодотворна почва за интересите и заниманията си с изкуство, но най-вече прекрасни хора, нови приятели, алтернативно мислене и отношение, зареждаща творческа атмосфера.

 

Десетокласничката осъзнава, че най-много задължават високите резултати и се стреми не само да поддържа завоюваните позиции и постигнатото ниво, но и да предизвиква себе си за растеж и развитие. Мечтае за висше образование в Италия и гледа смело напред.

Желаем ѝ успех!