Кайя Христова,
випуск 2004-2009г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кайя Христова

Запалена скиорка, любителка на природатата, изключително комуникативна и проактивна... Отворена за новото. Любопитна и уверена. Отзивчива и добронамерена. В последните години Кайя успя да наложи името си като собствена марка в графичното оформление и уеб дизайна.
Тя изгражда не само собственото си професионално амплоа, но стои зад публичния имидж на звезди като Камелия Тодорова и Лорина Камбурова.


Чрез работата си към екипа на уеб списанието “Лицата на града” ни позволява да надникнем в ежедневието на интересни личности като Светла Иванова, Росен и Лорина, Мирослава Кацарова, Ансамбъл Silakbo, Станислав Арабаджиев...Част е от екипа на уеб списанието – „Лицата на града”.
Създава визуален архив за тайнствата на родната природа. Заглежда се в старините на родния си град-София, в обичайностите на вечното на ежедневието. Открива детайли. Поставя акценти. Повежда и разказва все по-картинно чрез призмата на обектива си.


През последните години активно организира и участва в изложби и публични събития. Сред най-актуалните са: "Безопасна игла", 2016; “ Една градска история от Кавала”, 2018; “Джаз” съвместно с проф. Димитър Тасев и Деветото триенале за сценичен плакат -София, 2019г.; изложбата “Стара София: Градът, фотографът, бижутерът и визуализациите” по случай 140 години София; “Улици”, 2020., в която одухотворява фрагменти от Милано и Бергамо, напомняйки, че “ всичко тече и всичко се променя”.

“Да се занимавам с изкуство и с това, което обичам да правя е голяма свобода за мен. Работя с чуждестранни клиенти и колеги по света и у нас. В последните години се изявявам предимно като дизайнер и фотограф към едни от най-известните имена в арт средите като проф. Димитър Тасев - художник, Невена Велева - бижутер, Цветелина Русалиева - художник, Десислава Денева, д-р Райна Дамяни - куратор” - споделя Кайя.

 

За да се запознаете с творчеството на Кая непременно посетете:

kayyahristova.wixsite.com/designstudiokayart

kayyahristova.wixsite.com/kayyaphotography