ИЗЛОЖБА "ИСТОРИИ В КАРТИНИ"

        14/03/2024

   Уважаеми дами и господа,

    С голямо удоволствие Ви каним на предстоящата изложба "Истории в картини", която ще се проведе на 18.03.2024г. в Столичната библиотека- символично място, особено подходящо за тематичната експозиция.
    
Инициативата се организира с цел представяне на проекти на ученици в областта на дизайна на печатни издания, включително илюстрации, оформление на книги и авторски комикси.
     Изложбата "Истории в картини" се отличава със своята иновативност и оригиналност. Представените творби, излизат извън рамките на останалите конвенционални учебни проекти. Основната цел е да се покажат потенциалът и креативността на младите таланти, които се подготвят за професионална изява в областа на изкуството и дизайна.
    
Изложбата е значима не само за участващите ученици, но и за почитателите на изкуството и културната общественост. Важността и необходимостта от илюстратори и дизайнери на книги е изключително голяма, тъй като тяхната роля е да допринася за изграждане на визуална култура и вкус.
   
"Истории в картини" е възможност за учениците да демонстрират уменията си в предпечатната подготовка на книги и в създаването на илюстрации, както и да получат обратна връзка от професионалисти и любители на изкуството.

   В рамките на изложбата посетителите ще могат да се насладят на богатото разнообразие от идеи и стилове, които отразяват индивидуалността и таланта на участниците.

Споделете с нас тази важна стъпка от развитието на младите творци в сферата на печатните издания, илюстрацията и дизайна –

 

Очакваме Ви

18.03.2024 г. в Столична библиотека, зала „София“ етаж 2
пл. „Петко Р. Славейков“ №4
от 18.00 часа