Имахме удоволствие да гледаме в училище новия български филм "Пътят към Коста дел Маресме", ден след премиерната му прожекция в София. В една от главните роли се изяви с актьорския си талант Кристиян Макаров от 11 а клас

Днес в кино залата на гимназията ни бе прожектиран новия български филм "Пътят към Коста дел Маресме", ден след официалната си кино премиера в София.
В една от главните роли видяхме чудесната актьорска игра и на Кристиян Макаров, който ученик от 11 а клас в ПГИИ „Проф. Николай Райнов“

Следващата информация я публикуваме благодарения на сайта  https://cinema.actualno.com/

Българското предложение за Оскар „Пътят към Коста дел Маресме“ излиза на голям екран през декември.

Режисьор на първата ко породукция между България и Израел е Иван Ничев, а актьорският състав включва едни от най-обичаните имена в българското кино - Татяна Лолова, Васил Михайлов, Георги Мамалев, Любомир Ковачев, Ернестина Шинова и Стоян Алексиев. Зрителите ще видят и първата драматична роля на Димитър Рачков. Към звездния състав на филма се присединява и Мони Мошонов. Актьорът, чийто родители са емигрирали от София в Израел през 1951 г., е сред най-популярните в киното и телевизията в родината си. Мошонов си е партнирал с холивудски икони, като Марк Уолбърг/ “We Own The Night” /, Хоакин Финкс, Гуинет Полтроу / “Two Lovers”/и др.

Главните роли в романтичната драма са поверени на младата звезда Анжела Недялкова /“Аве“/, изключителния дебютант Кристиан Макаров и впечатляващия Стефан Попов.

Част от героите във филма говрят на ладино /испански/, за да пресъздадат по-осезаемо автентичната обстановка, в която се развива действието на филма.

„Пътят към Коста дел Маресме“ ще се бори за номинация за наградата на американската филмова академия под заглавието „Българска рапсодия“.

Романтичната история е създадена по дейсвтителен случай, а част от наследниците на героите са живи и до днес. Филмът е заснет изцяло в България, а монтажът и постпродукцията са осъществени в Израел.

Историята:

Майсторски заснет филмът поставя тази романтична история в контекста на едно от най-трудните времена в човешката история. Време, в което властва контраста между омразата и любовта.

Мони (Кристиян Макаров) е млад българин от еврейски произход. Втората световна война е в разгара си, а Третият Райх задължава всичките си съюзници да предадат евреите по своите земи. Въпреки тези събития тийнейджърът Мони се интересува повече от уроците и първите целувки. Приятелят му Жожо (Стефан Попов) е неизменно с него и му помага в свалките. Когато семейството на Мони отива в Кавала, за да търси съпруг за сестра му той се запознава с Шели (Анжела Недялкова). Тя е приказно 17-годишно момиче, което бързо превзема срамежливото сърце на Мони. Скоро, обаче красивата Рашел вижда Жожо и тригълникът между тримата тийнейджъри се заплита.

Премиерата:

Романсът на Шели, Мони и Жожо в „Пътят към Коста дел Маресме“ ще бъде в киносалоните в страната от 5 декември.

За екипа:

Продуценти: Несим Леви /България/, Моше и Леон Едри /Израел/, Шао Шерцер /Израел/

Оператор: Ади Райс/ Израел/

Сценаристи: Юри Дачев, Иван Ничев, Татяна Гранитова - Ничева и Жан Пиер Магро

Монтаж: Татяна Богданова и Итцик Цхаек

Композитор: Стефан Димитров

Художник: Роси Бакева