Честита нова 2022/2023 учебна година!

        15/09/2022

 

През септември стартира новата година за ангажираните в сферата на образованието. Усещането за тържественост, изобилие и празничност е важно за всяко начало. Именно с него са наситени произведенията на учениците от Профилирана гимназия за изобразителни изкуства “Проф. Николай Райнов” - София, които одухотвориха общите пространства на Инспектората на ул. “Антим 1-ви”, 17, ет. 5 с таланта и свежия заряд на своите творби.
Трибуната е особено престижна и значима за ПГИИ и възпитаниците на гимназията, които високо ценят и благодарят за предоставената възможност за изява.

За пръв път част от експозицията е показана през април, 2022 г. в сградата на Столична библиотека, а от 15 .09. 2022 г. на обогатените и обновени творби ще могат да се насладят гостите и служителите на РУО – София град.

В рамките на изложбата могат да се видят илюстрации, комикси, дигитални рисунки, дизайн на книги. Именно тези произведения отличават ПГИИ "Проф. Николай Райнов" от останалите гимназии. Младите художници с изключително внимание към дизайна и детайлите са представили своята интерпретация, чрез илюстрация и оформление, на текстове от Курд Ласвиц, " Апикис" (фантастика) и от Рей Бредбъри - "451° по Фаренхайт".
Комиксите са авторско дело на учениците.
Акцент на изложбата е обединяването на слово и визия; текст и форма; идея, цвят и образ, чиято симбиоза е така важна за образователния процес днес.
Училището участва с престижните за гимназията и все по-търсени на образователния пазар професионални направления: Дизайн на печатни издания; Илюстрация; Комикс.


Екипът на ПГИИ “Проф. Н. Райнов” възпитаниците му желаят
Честита, спорна, ползотворна и спокойна нова 2022/2023 учебна година на своите съученици, преподаватели, родители, ръководители и на всички, които носят 15.09. като празник в сърцата си.Връзка към експозицията от пана представена в Столична библиотека през месец април 2022 година > pgii-nrainov.eu/mladi-avtori-biblioteka