Гергана Лозанова,
випуск 2001-2006г.

 

 

 

 

 

 

 

Гергана Лозанова - Gil

Гери се дипломира в ПГИИ със специалност Живопис и Графичен дизайн. Надгражда образованието си, изучавайки Бизнес администрация в Ботевград и Фотография при Начо Каменов в колежа към Технически университет, София.

Запалва се по фотографията, докато прави дипломна работа по Плакат в ПГИИ “ Проф. Н. Райнов”. Необходими са й снимки и решава да си ги направи сама в една порутена къща зад гимназията. Резултатът е повече от успешен и това я одързостява все по-често да застава зад обектива.

Гери не просто снима. Тя увековечава красиви мигове. Изгражда сюжети. Разказва истории. Създава запомнящи се фотосесии, които я правят предпочитан фотограф на сп. “Хай клуб” и популярни личности като Саня, Маги Джанаварова, Клавдия, Руди, Дули и много други.

Днес Гери използва фотографските си умения предимно, за да представя бижута и аксесоарите, които наложи на пазара под марката GIl. Добре позната на ценителите на Hand made изделията, Гери успешно участва в престижни фестивали и арт базари, изложения, ревюта, фотосесии.

Идеята за GIL се ражда в началото на 2014 година. Всичко започва като хоби, а впоследствие се превръща в страст, която се вихри с пълна сила.

Гери безспорно държи на качествените материали, прецизната изработка и вниманието към всеки детайл.  Аксесоарите са изящни и романтични, с подчертано елегантни акценти. От фини изчистени модели до бляскави и разкошни творения, предназначени за специални случаи. 

За Гери изкуството в най-широкия му смисъл, е вдъхновение. Тя обича да чете художествена литература, да разглежда картини и фотографии, да слуша музика и да пътува. Всяко едно нещо, което буди в нея емоция, я провокира да твори.

Винаги, когато си спомням, мисля или се срещам с Гери ми е красиво. Тя просто го може. Създава и раздава красота, стил и елегантност. Притежава собствен почерк и ясно дефиниран личен стил. 


За да се запознаете с творчеството на Гери Лозанова непременно посетете:

www.gil.bg