17-годишен български влогър нашумя с видео за щастието и благодарността

17-годишният Крис Захариев от София е новият хитов влогър. С видеото си за благодарността засенчи Емил Конрад."Сори, Емчо Конрад! Не си актуален вече!" - споделят за видеото на Крис потребители в YouTube. 

На фона на хилядите негативни коментари, които чуваме всеки ден около нас, Крис изпъква с позитивното си отношение към живота в България и по света. С влоговете, които създава, той се стреми да повлияе на обществото ни и да промени негативната нагласи.

Видеото "Благодарен." изразява посланието, че "Щастието върви ръка за ръка с благодарността." Младият влогър говори за нещата, които имаме в ежедневието си, без да ги оценяваме. Той разказва историята на жена, която е била благодарна всеки ден за живота си, въпреки че е била бита и хранена с корички хляб. В края на видеото си поставя въпроса: "Ако утре се събудиш само с нещата, за които си благодарил на Бог днес, какво би имал?". Крис ни провокира да ценим всичко, което имаме и да сме благодарни всеки ден.

17-годишният е ученик по графичен дизайн в столичната профилирана гимназия за изобразителни изкуства „Проф. Николай Райнов”. Влогър е от година и половина и за този период има 30 авторски видеа. Едно от тях е "България струва" с 40 000 гледания. Има два мини документални филма, които сам режисира и заснема. Вдъхновението на Крис идва от християнската му вяра, неговите ценности и разбирания и желанието да ги предаде на околните.


-

ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ГИМНАЗИЯТА "ПРОФ.НИКОЛАЙ РАЙНОВ" 2015-2016

--------------------------------

ВИДЕО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОФЕСИЯТА "КОМПЮТЪРЕН ГРАФИК" 

Кликнете на анимирана картинка»

ВИДЕО ПРОЕКТИ - ПГИИ "Проф. Николай Райнов"

XII клас 2014 - Визуални изкуства и Компютърна графика

Представяме ви видео микс от заснети етапи на творчески процес на учениците в подготовката на дипломните им проекти. 

- сториборд; 

 - снимане с HD видео камера; 

 - векторизация

 - 3Д моделиране и анимация; 

 - 2Д класическа и компютърна анимация; 

 - монтаж и постобработка на кадри >>

 

 

ТВОРЧЕСКАТА СВОБОДА – ГАРАНЦИЯ ЗА УСПЕХ

ПГИИ "Професор Николай Райнов" е профилирана гимназия с общинско финансиране. Учебни смени: една смяна - целодневно.

Гимназията предлага професионално обучение в областта на изобразителните и визуалните изкуства след завършен 7 и 8 клас в специалност "Компютърна графика".

Гимназията е създадена през 1992 г. като общинско училище. Основните принципи, залегнали в програмата на училището са индивидуалното творческо развитие на децата и създаването на конкурентноспособни млади творци.

През учебната 2007/2008 г. гимназията създаде за първи път в България паралелка с професия Компютърен график, която подготвя специалисти в областта на новите визуални технологии, които имат широко поле на реализация след завършване на обучението си в медиите, рекламната индустрия, киното, уеб дизайна...

» Подробна информация може да намерите в раздел УЧИЛИЩЕТО

 

Полезна информация за висшите училища: http://rsvu.mon.bg

 

 

 


Филмът може да видите на страницата ни във Фейсбук или на директни линкове:  БНТ ЧАСТ 1  БНТ ЧАСТ 2

 

 

Записването на учениците от VII клас, които са приети на втори етап на класиране в ПГИИ „Проф. Николай Райнов”, ще се извърши от 04.07.2011 г. до 06.07.2011 г. с оригиналите на документите им в училището.